Cebula siedmiolatka
Co warto wiedzieć o mrozoodpornej cebuli?
Rabarbar ogrodowy
Rzewień ogrodowy w roli głównej.
Czy warto stosować nawozy zielone?
Nawozy zielone jako ekologiczna alternatywa nawożenia roślin.
Czas zasiewów wreszcie nastał
Jak siać, aby urosło?
Kapusta brukselska
Kapusta Brukselska nazywana również brukselką jest botaniczną odmianą kapusty. Roślina wytwarza jadalne, małe główki o zielonkawej barwie. Brukselka powstała po skrzyżowaniu jarmużu i kapusty białej. Jej gorzkawy smak dla wielu jest nieprzyjemny. Jej zwolennicy podkreślają nieocenione właściwości antyoksydacyjne, które w połączeniu z dużą dawką witamin czynią brukselkę warzywem, na które warto zwrócić uwagę. W sprzedaży wysyłkowej proponujemy średnio wczesną odmianę 'Dolores'.